Paras en paul
 
 


Paras Saghy en Paul Vossen


Paras Saghy
Paras sportte vanaf haar 7e bijna elke dag en werd uiteindelijk Hongaars kampioene Ritmische Gymnastiek. Later werkte ze als danseres bij verschillende gezelschappen en heeft bijna alles uitgeprobeerd wat met beweging te maken heeft: klassiek ballet, moderne- en Afrikaanse dans, contactimprovisatie, Thai Chi, Chi Gong en Vipassana meditatie (als de meest verinnerlijkte beweging). Zij is gediplomeerd Procesbegeleider Dans, Cranio-Sacral therapeut en Creatief Loopbaan Counsellor.
Paras heeft de tango in 1997 ontdekt en vindt haar van alle dansvormen het mooiste en rijkste: vol contact, verstild, intiem, hartelijk, sensueel, expressief of speels. Haar tangodans weerspiegelt al deze verschillende aspecten van het ‘zijn’.
 
Paul Vossen
Paul danst sinds 1990 intensief de Tango. Hij is een ware ervaringsdeskundige door de duizenden doorgedanste nachten. Zijn dans is stromend, organisch, creatief en speels. Zijn manier van leiden is zacht met veel ruimte voor de inbreng van de volger. Hij is geďnspireerd door workshops met vele maestro’s, maar ook door andere bewegingsdisciplines zoals contactdans, dansimprovisatie en Chi Gong.
Voor Paul vallen in de tango de tegenpolen ‘vrijheid’ en ‘verbondenheid’ op harmonieuze wijze samen. Steeds zoekt hij naar manieren om de ´vaste pasjes´ te overstijgen, zodat de dans expressie kan geven aan datgene wat in het moment ontstaat tussen de dansers.